Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti

Polițistul

foto Cristian Bîscă

Cred că mulți dintre noi, atunci când eram întrebați ce o să ne facem când creștem mari…răspunsul era clar. Polițist. Eu nu am reușit, poate nu mulți au reușit, dar iată că am găsit pe cineva care a păstrat dorința până a văzut-o împlinită. ”Încă din clasa a 7-a mă gândeam la asta”. Dar totuși nu e la fel de ușor să ajungi în domeniul acesta precum ai zice. Terminând liceul cu profil mate-info, e puțin mai complicat să te îndrepți spre latura asta, pentru că totuși lucrezi cu oameni. Acolo nu-ți trebuie matematică, îți trebuie psihologie, să cunoști și să înțelegi omul și problemele acestuia.
”Am urmat școala de poliție, dreptul și apoi psihologie”.
Ce e frumos în meseria aceasta?
”Dinamismul, ești mereu activ. Nu știi ce se va întâmpla următoarea zi, fiecare zi e altfel”.
Ce calități trebuie să aibă un polițist?
”Corectitudinea trebuie să fie pe primul loc, pentru că asta presupune meseria asta, apoi trebuie să dai dovadă de respect. Vorba aia, respectă să fii respectat”
Cu toate că este o meserie nu prea bine văzută din exterior, probabil din cauză că trebuie să sancționeze oamenii. În final, clar ajungi la gânduri negative. Dar hai să analizăm situația puțin. Gândiți-vă că dacă nu v-ar fi oprit poliția și nu v-ar fi dat amendă de viteză, ați fi încălcat niște reguli. Iar odată se poate întâmpla un eveniment neplăcut siguranței și sănătății noastre și nu numai. Oare? Ce a făcut defapt acel polițist când v-a oprit? Cu siguranță a avut grijă de noi, au încercat să prevină un eventual accident sau orice altceva. Doar pentru siguranța noastră.
Trebuie să înțelegem cu toții că nu e o meserie ușoară. ”Trebuie să faci față la tot felul de situații, să fii hotărât și stăpân pe tine”.
O experiență frumoasă?
”Sunt multe, dar cred că cel mai mult îmi plac evenimentele de genul, când noi venim și prezentăm publicului, mai ales copiilor adevărata latură a poliției. Buna cooperare”.

  • 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.