Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti Aparatul cu Povesti

Despre Aparat

“It’s about reacting to what you see, hopefully without preconception. You can find pictures anywhere. It’s simply a matter of noticing things and organising them. You just have to care about what’s around you and have a concern with humanity and the human comedy.” Elliott Erwitt

Întotdeauna curiozitatea ne-a împins să mergem în locuri mai puțin cunoscute, să explorăm, să cunoaștem și ulterior să învățăm din experiențele trăite. Fie ele din călătorii, plimbări pe străzile orașului, pe la evenimente precum teatru, film, muzică, expoziții, spectacole de dans sau pur si simplu să povestim cu necunoscuți de pe stradă. Din toate acestea învățăm câte ceva, trebuie doar să ascultăm cu răbdare povestea. Fiecare dintre noi are o poveste de spus, care merită să fie ascultată. Poveștile nu se găsesc doar în cărți, se găsesc ascunse în oameni, în locuri, în imagini.

Așa a apărut Aparatul cu povești. Din dorința de a descoperi povești și de a crea o legătură între oameni.  Prin viu grai. Cu drag și iubire de oameni, până la plăcerea de a descoperi locuri și de a arăta tuturor în ce lume frumoasă trăim. Viața este o scenă plină de surprize.Trebuie doar să ne oprim din timp și să observăm. Câtă emoție, fericire și entuziasm. Pasiune și perseverență. Ne înconjoară.

Asta găsești într-o fotografie, o scenă te teatru. În care tu, cel din spatele aparatului o aranjeazi într-o armonie, cu propria viziune. Imaginație. Cu un mesaj aparte. O poveste. A ta.

Aparatul cu povești este un proiect fotografic  în care se documentează locuri și oameni cu povești.

Cristian BÎSCĂ

Cristian Bîscă, cel din spatele aparatului. Are 26 de ani, s-a născut în Sebeș, Jud. Alba. A studiat Inginerie în Brașov, de unde vine pasiunea pentru automobile și călătoria pe munte. În prezent locuiește în Sibiu și umblă mult pe Valea Hârtibaciului. Pasiunea a descoperit-o încă din liceu, dar într-o primăvară din anul 2 de facultate, într-o călătorie spontană la mare cu un aparat compact împrumutat a încercat să facă marea cu sarea, vorba aia. Să facă pe fotograful. A reușit. În următoarea perioadă a înfometat câteva luni pentru primul aparat de fotografiat. A fost un DSLR, primul aparat nu se uită niciodată. Nici după ce l-a vândut. De atunci, 5 ani tot caută locuri noi, oameni și epresii. Se exprimă prin fotografie. Din cauză că îi place să exploreze, îi place multe domenii fotografice.De la fotografia de călătorie, peisaj urban, de stradă, fuge după ceață și prin zăpadă. Îi place teatrul, muzica și oamenii. În ultima perioadă s-a concentrat pe povești cu oameni și activitățile lor.Curios, câteodată ajunge și prin culisele spectacolelor. Acolo-i povestea adevărată. În continuare pune accent pe valoarea umană. Lucrând cu drag la proiecte personale despre … o să vedeți voi dacă-l urmăriți.

Echipament

În mare parte a timpului lucrează cu inima. Este singurul echipament care niciodata nu-l lasa la greu.
Alături de lucrurile din ghiozdanul mare și greu reușește să facă o treabă bună. Lentila cea mai bună e ochiul, iar megapixelii sunt imaginația. Așa că nu lăsați să vă stăpânească aparatura, folosiți-vă de inimă.

Portofoliu

A fotografiat cu drag evenimente precum :
-Spectacole din cadrul Teatrului de Balet Sibiu (Anna Karenina, Spărgătorul de nuci, Lacul Lebedelor, Geneza, Einstein, Trilogie Ionesco și competiția internațională de Balet de la Sibiu)
-Prin colaborarea cu revista culturală din Sibiu ”Capital Cultural” a avut ocazia să fotografieze evenimente precum: Festivalul Internațional de Teatru din Sibiu, lansare film AFERIM, Festivalul de bezni desenate, Festivalul Clara Haskil, Festivalul Medieval din Sibiu, Music Jazz festival Sibiu, Sunetul Muzicii, Ziua internațională a poeziei, Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități, Zilele Romano-Americane Sibiu, concerte din cadrul Filarmonicii de stat Sibiu, lansări de carte și multe alte evenimente.
-A fotografiat competiții sportive: Semimaraton Sibiu 2015, Raliul Sibiului, Turul Ciclist al Sibiului, Red Bull Romaniacs(preferatul).
-În 2014 a colaborat cu un Timelapse de pe Transfăgărășan la realizarea video-ului ”Ride the Mountains”
Puteți vizualiza videoclipul pe: www.youtube.com/watch?v=9bCogKdcHeM
-În 2015 a avut fost fotograf oficial la: Astra Film Festival, Cibin Fest și Media Music Award.
-Fotograf la concerte precum: Focus Festival și Media Music Award.
-În anul primăvara lui 2016 a început colaborarea cu asociația Bis Teatru, fiind astfel fotograful oficial la evenimente precum: 25 de ore de teatru non stop, Proiectul Teatru din Cartier, de asemenea la diferite reprezentații din locuri neconvenționale din Sibiu (Clandestino, Orașul meu, Născut în 90, Amalia respiră, Monoloagele vecinului). Și nu în ultimul rând formația de muzică Lipicioșii.
Premii:
-Locul 1: Concursul realizat de Dan Dinu în cadrul cursului Inițiere în fotografie de la Brașov în 2012.
-Locul 1: Concursul Național ”Carmen Sylva” organizat de Muzeul Național Peleș în 2016 (Expoziție).
-Locul 2: Concurs de fotografie ”Oameni și locuri” din 2016, organizat în cadrul proiectului ”O comunitate pentru Orașul de jos” din Sibiu (Expoziție).
Apariție pe pagina de facebook Hotnews cu mai multe imagini de la protestele antigrațiere din 2017: https://www.facebook.com/www.hotnews.ro/photos/a.314381854194.145426.158929134194/10154471735994195/?type=3&theater
Apariții pe pagina de facebook Documentaria cu mai multe imagini de la protestele antigrațiere din 2017: https://www.facebook.com/pg/documentaria.ro/photos/?tab=album&album_id=252646265178656
Apariții pe pagina de facebook Brrolog cu mai multe imagini de la protestele antigrațiere din 2017:
https://www.facebook.com/brrlog/photos/a.1373309449407113.1073741828.1272678142803578/1405849476153110/?type=3&theater
Top fotografii de la protestele antigrațiere din 2017 pe pagina Blog.f64.ro
http://blog.f64.ro/2017/02/02/top-fotografii-de-la-protestul-impotriva-gratierii/